Hardlopen + Carnaval = Kruikenloop!

2/8
Kruikenloop

Het is zonder twijfel één van de leukste feestjes van het jaar: carnaval! Maar al dat bier en die drankjes matchen natuurlijk niet helemaal bij fit aan je trainingen beginnen. In Tilburg (Kruikenstad) hebben ze daar een oplossing voor gevonden: de Kruikenloop.

Zaterdagochtend 11 over 11

Klaar voor de start!

Omdat ik zelf op zaterdagmiddag begin met carnavallen, leek de Kruikenloop ook goed in de planning te passen. Vrijdagavond nog even rustig aan gedaan om zaterdag al vroeg in de trein naar Tilburg te stappen voor 10 kilometer. Toen m’n vriendinnetje Karin en ik ons inschreven was het eigenlijk nog niet de bedoeling om ‘misschien serieus’ te starten om een leuke tijd te lopen. Maar toen om 11 over 11 het startschot klonk, voelde ik me goed genoeg om dit wel te doen.

Rondjes lopen in je carnavalspak

Hoewel een aantal de lopers van de 15km (prestatieloop) niet verkleed waren (want ja, erg comfortabel loopt het niet), had ik mijn foute trainingspak maar uit de kast getrokken, glitters opgeplakt, mijn haar vreselijk lelijk gevlochten en mijn vrolijke hardloopshirt van de Marathon in Málaga aan gedaan.

Terug naar het startvak: lopers van de 5, 10 en 15 kilometer starten tijdens de Kruikenloop tegelijk, dus je hebt geen idee op welke plek je ongeveer loopt. Ondanks de sterke wind had ik een beetje in mijn hoofd dat ik toch wel graag een PR wilde lopen. Die stond op 43:04 .

10 km is altijd langer dan je denkt

BIer en Schrobbeler
Bier en Schrobbelèr om het te vieren

Als je marathons kan lopen, stelt 10 kilometer niks voor, toch? Dat denk ik ook altijd, tot kilometer 4. De ‘waarom-doe-ik-dit’ – gedachte was zeker aanwezig toen we overgingen op een onverhard stuk in het bos. Het waren twee rondjes van 5 kilometer, dus dat fijne (NOT) stuk kwam later nog een keer. Toen de finish in zicht kwam, had ik geen idee van mijn tijd of positie tot ik hoorde: “Daar is Milou de Kleijn. Milou je bent de eerste dame. Houd daar rekening mee” (daarbij doelde de omroeper op de prijsuitreiking). OMG, hoe leuk! Maar hé wat voor tijd liep ik dan? Eenmaal in de kantine na het bier en de nodige Schrobbelèr werd het duidelijk: 41:32! Een mooi PR om de Carnaval mee te beginnen en goed genoeg om een beker mee naar huis te nemen!

Een mooi begin van Carnaval!

VO2max

De rustdag op zondag kwam maar wat goed uit! Helaas ging onze Carnavalsoptocht niet door, maar dat halen we morgen gewoon weer in. Hoewel ik een beetje bang was dat al het gefeest niet zo goed zou zijn voor de conditie, had mijn Garmin op de woensdag toch een verrassing: een VO2max- waarde van 59! Nog nooit eerder was die waarde zo hoog. Nadat de inspanningstest van drie weken geleden vertelde dat deze waarde 52 was, was dit wel weer lekker voor het zelfvertrouwen. 22 maart staat de 10 kilometer van de Stevensloop in Nijmegen op het programma, ik ben benieuwd!